NM 2023

I helgen dro en gjeng på 4 deltagere og støttepersonell til Nm i fullkontaktkarate i Bryne.

Denne gangen Caroline, Leo, Embla og Marie.

Hjem hadde vi med oss 3 bronse medaljer.

Det hele startet med kata(mønster). Her deltok Embla og Marie.

Både Embla og Marie gikk en av side beste noensinne, men det holdt ikke mot bedre motstandere. Marie fikk dog en ny mulighet fordi hennes motstander kom til finalen, og hun skulle dermed konkurrere om 3. plassen. Her gikk Marie videre til neste runde etter en skarp gjennomføring. En misforståelse gjorde at Marie gikk en for gradert vanskelig kata i neste runde og tapte dermed fordi dette ikke var lov. Og fikk dermed ikke noen plassering.

Først ut i kumite(kamp) var Caroline. Hun møtte ei fra Arendal, kampen var jevne og det ble opp til dommerne og avgjøre hvem de mente var best, og det gikk ikke i Carolines favør. Og siden det er cupsystem, ble dette hennes eneste kamp.

Marie møtte ei fra Frøyland. Her dominerte Marie kampen i de 3 minuttene den holdt på og vant på dommeravgjørelse.

I neste kamp fikk Marie inn to hodespark, men fåtallet av dommerne fikk det med seg, så det ble ikke poeng. Og når avgjørelsen skulle bli tatt etter kampslutt, gikk det heller ikke i Maries favør, men det resulterte i en bronse-medalje.

Embla gikk en bra kamp. Denne mot en meget erfaren utøver fra Egersund. Embla gjorde en god figur og står gjennom hele kampen frem til dommeravgjørelsen. Denne tapte hun da hun andre hadde flere rammede teknikker og dominerte kampen helt til slutt. Bronse-medalje til Embla.

Leo sitt første NM endte med en knalltøff motstander fra Lyngdal. En utøver som ikke sparer på noe og går bestemt inn med sine beste og velplasserte teknikker. Kampen ble avgjort med to velplasserte hodespart. Og dette avgjorde kampen. Motstanderen til Leo ble Norgesmester. Og det ente med en bronse-medalje til Leo.

Vi hadde ikke klart dette uten coahene våre Even og Bård, og heller ikke Tina som heiagjeng og moralskstøtte.

Vi er alt i alt veldig fornøyd med arrangementet og tar med oss erfaringen og gleden av idretten tilbake for å fortsette å jobbe videre og bli bedre.