Stor sportslig suksess i Stora Høga

2016-01-30 09.13.19
Etter å ha vist en fin utvikling var det fem spente utøvere som reiste ned til Stora Høga open. Ida Aurora, Mathias, Marie, Mads og Joakim reiste nedover denne gangen. Stora Høga open er en stor turnering med opp i mot 200 deltakere i alle klasser fra de minste til voksenklassene. Jonas var med som entusiastisk heiagjeng, Olav Rafoss hjalp til som foreldrerepresentant, sekretær og sjåfør og Christoffer og undertegnede var coach. I og med stevnet går på tre matter trengs det litt apparat.
Vi overnattet fredag og var klare på kampdaden etter innkjøpt frokost.
Stevnet arrangeres etter et seriesystem der alle i hver klasse møter hver og en av de andre. Dette gir hver deltaker minst to kamper noe som gir flott stevneerfaring.
Det mest positive å se er at de tingene som har vært oppe på treningen helt tydelig synker inn og blir brukt i kamp. Alle viste veldig gode takter og gjorde nødvendige justeringer etter ulike motstandere.
I klassen til Ida var det et helnorsk felt med to andre jenter fra Færder KK. Den første kampen mot Elisa var svært jevn og endte uavgjort. I kamp to mot Mille var Færderjenta hakket vassere og overasket med effektive teknikker mot baksiden av leggen. I begge kampene beveget Ida seg svært godt med godt forsvar. Hun endte med andreplass i klassen.
Mathias gikk i en klasse med 5 motstandere og fikk en tøff dag på jobben. De andre i klassen er sterke og dyktige fightere som stoler på styrken. Mathias viser stor variasjon både på unnvikelser sideveis med kontringer og temposkifter. Mathias vinner to av sine kamper og ender på tredjeplass. I den tredje kampen er han uheldig å skader hånden. Motstanderen blir såpass skadet at han ikke kan fortsette turneringen. Mathias går sin siste kamp med det som senere viser seg er en brekt hånd. Dette setter sitt preg på kampen men viser en ekstrem fighting spirit. Han ender på en tredje plass i en veldig tett og hard gruppe.
Marie starter opp med en flott seier over Rasma fra Færder KK. Det er tydelig at Marie har fått en bedre oversikt over fightingen sin og disponerer tempoet på en mye bedre måte enn før. Dette gjør henne i stand til å holde farta helt ut. Marie møter to jenter fra arrangørklubben. Disse holder høyt tempo med gode spark. Marie løser det godt med å gå innpå å så forflytte seg på sidene. De svenske jentene må virkelig kjempe for seieren. Marie ender på tredjeplass i klassen.
Mads og Joakim stiller i samme klasse og møter to andre svært sterke fightere.
I sin første kamp møter Joakim Abdullah fra Kungälv i en tøff kamp med høyt tempo. Kampen ender uavgjort. Mads møter Rasmus fra Uppsala og får såpass mye tunge teknikker i kroppen at han dessverre ikke kan fortsette turneringen. Joakim får sjansen mot samme motstander og vinner i en ny hard kamp. Joakim ender med lik poengsum som vinneren Abdulah men taper dessverre på vekta og ender dermed på andreplass i gruppen.
Turneringen ble effektivt og godt gjennomført av arrangørklubben Stora Höga. Stor takk til deres hjelp med overnatting.
2016-01-30 09.05.45