Fikk æresmedlemskap i avskjedsgave

Sjur Vestlie, primus motor i Horten Karateklubb i flere år, har flyttet til Hawaii.

 Av:Gjengangeren
Aleksander Limkjær
Publisert
21.01.2014 09:31
– Jeg er på plass i leilighet og venter bare på skolestart. Jeg skal ta et Graduate Certificate i Global Leadership & Sustainable Development, skriver Sjur Vestlie i en Facebook-chat med Gjengangeren.

Trist å forlate Horten

Han reiste fra Norge lillejulaften, en snau måned etter at han fikk beskjed om at han hadde kommet inn på studiet.
Han legger ikke skjul på at det er trist å tenke på at han ikke lenger er en aktiv del av Horten Karateklubb.

 – Men jeg forlater klubben i gode hender. Sempai Bård Brodshaug har allerede overtatt min rolle som karatefaglig ansvarlig klubbleder, og Terje Dalen har tatt over som administrativ ansvarlige styreleder etter Sempai Jørn Holtar. Bård og Terje er begge solide personer. Klubben har for øvrig også et bredt spekter med instruktører som kommer til å ivareta den arven som tradisjonell budo-karate innehar. Disiplin, ydmyket, respekt for seg selv og andre, ikke minst mestringsutvikling for å nevne noen, skriver Vestlie, som føler han forlater en klubb i en god situasjon.
Horten Karateklubb har aldri hatt flere høyt graderte utøvere og instruktører.

LES OGSÅ: Til Tokyo som VM-dommer

Ble æresmedlem

Fire dager før han forlot Horten og Norge hadde Horten Karateklubb sin juleavslutning med middag. Der gjorde klubben ære på ham. Sensei Sjur Vestlie ble utnevnt til nytt æresmedlem i Horten Karateklubb.
– Jeg ser så klart på dette som en stor ære, og det kjennes godt å vite at den innsatsen som har blitt lagt ned i miljøet er verdsatt. I løpet av den tiden som jeg har vært klubbleder kan man ikke unse at klubb, karatemiljø i regionen og ikke minst meg selv har opplevd mye, både nasjonalt og internasjonalt. Jeg har ikke en gang oversikt over de aktiviteter som har vært iverksatt eller meritter som elevene våre har sanket som et resultat av dette. Personlig har det vært igjennom andres progresjon og utvikling at jeg har verdsatt min rolle som leder, instruktør, landslagsansvarlig og internasjonal dommer og jeg er mildt sagt takknemlig for den perioden jeg har fått ha en medvirkende rolle på klubb og miljø, skriver det ferske æresmedlemmet om utnevnelsen.

I tillegg til å være klubbleder i Horten har Sjur Vestlie de siste årene også vært landslagstrener sammen med Steffen Haukedalen fra Ringerike Karateklubb, samt dommer i både nasjonale og internasjonale stevner og mesterskap.