Gull i Bergen open

BergenOpen2018Horten karateklubb reiste med to utøvere og en dommer til NorgesCup-stevnet Bergen Open i Laksevåghallen 14.april; Mathias wiik Rafoss og Ida Aurora Karlsen som utøvere og Sjur Vestlie som dommer.

Begge utøverne har hatt en svært innholdsrik vårsesong med deltakelse i NM og en stor internasjonal fightsamling i København som det seneste. Begge to har lagt ned et solid arbeid i disse månedene og det har gitt stor fremgang.I NorgesCup-stevnet Bergen open samler internasjonale deltakere fra Sverige, Danmark, Litauen, Italia og selvsagt Norge.

Mathias var først ute på matta i Juniorklassen mellomvekt. Motstanderen var Airidas Vaivaras fra Fyllingen karateklubb, regjerende norgesmester og skulle det vise seg, vinneren av stevnet. Mathias gikk ut aktivt med plan om å ramme men flytte seg mye for å unngå de sterke teknikkene til Airidas. Det ble en underholdende kamp med mye bra levering fra begge parter. Airidias er en sterk fighter og fikk inn et halvpoeng som sikret seieren.

Ida gjentok bedriften fra norgesmesterskapet og gikk seirende ut av stevnet. Også denne gangen måtte hun opp en klasse og møtte både tyngre og eldre motstandere men det var med på å inspirere. I semifinalen møtte Ida Vilde Holmqvist fra Trondheim karateklubb. Ida kontrollerte kampen med bevegelse og godt leverte teknikker. I finalen var Turid Sofie Skuseth fra Kristiansund klar for revansje for tapet mot Ida i finalen i NM. Men som i NM var det Ida som taktisk sett var best. Turid er både sterkere og tyngre men Ida var den bevegelige som rammet fra nye vinkler og frustrerte sin motstander. Det endte som i NM med seier til Ida.

I tillegg til Mathias og Ida gjorde Sjur Vestlie fra klubben en fremragende innsats som dommer på stevnet.

Neste stevne blir et stevne i Gøteborg i Mai.