Oki Kodomo

All grunn til å være fornøyd
All grunn til å være fornøyd

Det var en spent gjeng som reiste nedover til Gøteborg i to biler fredag ettermidag. Ida, Magnus, Matthias, Mads og Marie skulle i ilden mot svenskene.
Vi fikk låne Dojoen til arrangørklubben Banzai til overnatting. Da vi ankom var registreringen i full gang. Greit å få det unnagjort.

I sverige kjører de litt andre klasseinndelinger enn oss.
Barneklassene, ungdom og kadett bruker vester og i barne og ungdomsklassene er det semikontakt, noe som skulle bli en utfordring i kampens hete.
I Kadett og juniorklassen er det full fart.
Vektforskjellen er også mindre innad i klassen noe som resulterer i mange klasser. For å få kamptid går gjerne alle i klassen mot hverandre. Mads og Marie hadde bare en motstander men gikk best av tre kamper og ved hikiwake ble det allikevel 8 minutter på hver.
Det var et erfarent dommerpanel med god dømming gjennom hele stevnet.

Ida var først ute på matta og ble satt på prøve mot en lengre utøver med raske jodanteknikker. Neste kamp snudde hun med å bevege seg mer og variere teknikkene noe som ga uttelling med seier. Siste kamp var også vel gjennomført men motstander trakk det lengste strået.
Magnus beveget seg godt mot sine motstandere og fikk strukket de rette slagene sine godt ut. Variasjonen ble større etter hvert og avstandskontroll og det defansive arbeidet ble bedre og bedre.
Både Magnus og ida utviklet seg i positiv retning i sine kamper.
Matthias hadde bestemt seg for å komme langt i turneringen. Han kjente begge sine motstandere fra før og hadde los på et godt resultat. Det var kanskje litt av grunnen til at det ble overtenning i første kamp og diskvalifikasjonen var et faktum. Ungdomsklassen er semikontakt og når da teknikkene sitter så kontant som de begynner å gjøre for Matthias anså dommerne at det etter noen low kicks og en jodan mawashigeri var grunnlag for shikaku.
Mads og Marie fikk erfare at det trengs et godt kondisjonsgrunnlag for å kunne utnytte teknikkene sine. Begge ble fanget inn av aktive motstandere og gikk rett og slett tom for kondis. Veldig synd når begge matchet sine motstandere teknisk. Det som var mest artig å se var at begge tok lærdom av den første kampen og hevet nivået på den andre kampen. Mads brukte sidebevegelsen og lange teknikker som mae geri chudan for å få en liten pust i bakken samtidig som han målrettet satte gedan mawashi mot venstrebenet til motstander. Marie blokkerte ikke i første runde men i kamp nummer to satt benblokkadene og det kom noen fine kontringer.
Som steg på veien var det flott å se at strategiene fra treningssamlingene kommer i bruk mot motstandere og at det funker. Alle deltakerne kan ta med seg mye god erfaring å bygge videre på og være stolte av det de har prestert. Det er i alle fall jeg. Takk til Olav som var støtteapparat på turen.
Stevnet ble solid gjennomført både i forkant og på selve stevnedagen av arrangørklubben Banzai med Sensei Annika i spissen. Stor takk for at vi kunne delta.